Wouter Schikhof

Oei een ‘ollander’ in België en dan nog wel een die woont in West-Vlaanderen. Hoe is dat zover gekomen? Wel het verhaal is begonnen in 2004, toen deze jongen voor een vrouw richting Vlaanderen vertrok. Ik leerde haar kennen tijdens een van mijn stage in Kortrijk gedurende mijn opleiding aan de Hogeschool van ‘s-Hertogenbosch. Na toch wel redelijk wat ondertiteling en grappige misverstanden, heeft ze mijn hart veroverd en overtuigd om in het prachtige Belgenland te komen wonen.

Maar uiteraard kan dat niet zonder werk…uuh nee sorry ‘job’ zeggen we hier. Dus ik begon bij  Edatis waarna vervolgens ik Gérald Claessens heb vervoegd bij PublicityWeb. Wat? Een ‘ollander’ die Frans spreekt. Ja, ook daar kunnen veel Vlamingen en zelfs Franstaligen niet aan uit.  Mais bon, je m’exprimes aussi bien en Néérlandais qu’en Français même si ce n’est pas ma langue maternelle. En dat verbaast toch nog steeds heel wat mensen. Maar waar was ik. Oh ja, Publicityweb…. ja dat waren een van de pioniers in Search Marketing. Later is het bedrijf overgenomen door de regie Hi-Media.

Na een tussenstop bij OMD Belgie, ben actief aan de slag gegaan bij bSeen (gefuseerd met Netlash) en omgedoopt tot Wijs. Nu ben ik werkzaam als Country Manager voor Knewledge na een korte periode gewerkt te hebben voor Havas Media als performance manager. Eigenlijk was het bij mijn aanstelling bij Havas Media de bedoeling dat het Knewledge zou overnemen maar na 1,5 jaar onderhandelen is de deal niet door gegaan en stopt de samenwerking tussen Havas Media en Knewledge.

Sinds 2004 ben ik dus actief in Online Marketing. Ik heb altijd voor agencies gewerkt maar op verschillende disciplines zoals E-mail marketing, Search Engine Advertising, Search Engine Optimization, Social Media, Web Analytics en Affiliate Marketing.  Wie weet, stap ik eens over naar de andere kant van de tafel, lijkt me ook leuk. In ieder geval, bekijk ik Online Marketing nuchter en op basis van cijfers en gutt feeling ! Zonder rond de pot te draaien maar de boodschap brengen doen we wel met enige Belgische diplomatie.

Wie weet, komen we elkaar nog eens tegen op en of ander netwerk event.

Ip z’n Westvloams zegg’n widder tonne, tot n draoi é