Efficient werken met gebruikersprofielen in Chrome

Voor een online marketeer is het toch vaak lastig. We gebruiken meerdere  (google) accounts of logins om in te loggen op Adwords, Analytics of andere platformen. Elke keer weer uitloggen en inloggen. Niet alleen lastig maar ook verlies van tijd. In de laatste versie van Chrome wordt probleem opgelost voor de gebruiker. Google kende al eerder de multiple sign opties maar ze heeft nu de oplossing doorgetrokken in de brower namelijk door middel van gebruikers profielen. Hieronder een korte uitleg over hoe je ze kunt aanmaken, gebruiken en dus met behulp ervan tijd winnen!

Wat zijn gebruikersprofielen in Chrome en hoe functioneren ze?

Eigenlijk functioneren de gebruikers profielen hetzelfde als accounts alleen nu zijn ze gekoppeld aan de browser. Als gebruik van Chrome kun je zelf kiezen of je meerdere gebruikers wilt aanmaken in Chrome. Aan een gebruikers profiel kun je vervolgens een login van een google account koppelen. Ook kun je al een tijdje instellingen van een Google account synchroniseren in de cloud. Kortom komt het er op neer dat zowel bookmarks, addons en allerlei handen zaken die gekoppeld zijn aan je Google account worden gesynchroniseert met je gebruikersprofiel.

Dat betekent dus dat ik op profiel X, bijvoorbeeld wel in mijn takenbalk de add on van SEOmoz zie staan, terwijl dit bij gebruikersprofiel Y niet het geval is. Super handig! Alles netjes gescheiden houden maar efficient werken! Er zullen ongetwijfeld nog functionaliteiten zijn die ik heb nog niet hebt ontdekt, dus ik zou zeggen vul aan met reacties of jullie bevindingen!

Hoe zet ik gebruikersprofielen in Chrome op.

Simpel. Instellingen -> Voorkeuren -> persoonlijke Items. Zie ook de screenshots hieronder.

Bij “gebruikers” kun je het aantal gebruikers profielen aanmaken dat je wenst door er toe te voegen. De icoontjes en namen kun je uiteraard personaliseren naar wens. Vervolgens kun je aan elke gebruikers profiel een Google account koppelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe koppel ik gebruikersprofielen aan Google accounts?

Allereerst moet je zorgen dat je alle gewenste profielen hebt aangemaakt bij de gebruikers. Je zult vervolgens zien in Chrome dat je rechtboven aan in je scherm een icoontje zult zien van het ‘standaard’ profiel (in het voorbeeld is dit cupcake).

 

Als je op het icoontje klikt, krijg je een overzicht van de beschikbare gebruikersprofielen met ook de melding of deze zijn aangemeld ja of nee.

 

 

 

 

 

 

 

Zowel hier als in het bovenstaande menu kun je nieuwe profielen aanmaken dan wel profielen aanmelden. Super handig toch. Eenvoudig switchen tussen de aangemelde en gemaakte profielen doe je dus door simpelweg in de Browser via het icoontje van profiel te veranderen. Het is een eenmalige kleine inspanning voor opzet maar het scheelt veel tijd op het gebied van inloggen, uitloggen, browsers wisselen of browser vensters wisselen. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee en als er aanvullingen zijn, aarzel zeker niet om even een reactie achter te laten.